Roy Jonathans | Hoofd Choreograaf

Roy’s carrière begon toen hij op jonge leeftijd als streetdancer verschillende nationale en Europese kampioenschappen won. Na zijn opleiding aan de Lucia Marthas Dansacademie, startte hij een succesvolle carrière in de commerciële danswereld. Eerst als professioneel danser, maar inmiddels is hij al meer dan 20 jaar een ervaren choreograaf en creative director. Van commercials tot concerten, van tv tot events en van dinnershows tot theatershows. Zo creëert hij o.a. voor bedrijven als Nike, ABNAMRO en McDonald’s.

 

In 2021 debuteert Roy bij Opus One als musical choreograaf voor Spring Awakening en aansluitend De Mol en de Paradijsvogel van dezelfde producent. Ook weten inmiddels diverse musicalopleidingen hem te vinden. Zo werkte hij als docent en choreograaf voor de Frank Sanders Academie en staat hij aan het roer van één van de Song & Dance projecten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. 

 

Roy heeft een scherp oog ontwikkeld voor het verbinden van choreografie met het verhaal en weet de overige artistieke aspecten, waaronder muziek, visuals, licht, decor en styling moeiteloos te combineren. En hij laat zich graag inspireren door de mensen met wie hij werkt.

Bekijk hier de speellijst

Creatives