Norman van Geerke | Componist

Norman van Geerke is een veelzijdige componist, producer en singer-songwriter uit Paramaribo, Suriname. Hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek en leerde zichzelf gitaar spelen. Op zoek naar een verdere muzikale opleiding verhuisde Norman in 1985 naar Rotterdam om te studeren aan het conservatorium. Ook volgde hij een opleiding studio-engineer en producer in Hilversum.

 

Begin jaren 90 werkte Norman als producer voor Fifth World Records en produceerde hij de hit Having a Great Time van de Sonic Surfers. Later richtte hij zijn eigen productiestudio op genaamd The Studio in Suriname, waar hij bekendheid verwierf met zijn radio- en televisieprogramma's en de samenwerking met Vincent Soekra begon. Norman werkte samen met stand-up comedian Jörgen Raymann, en verzorgde de muzikale arrangementen voor live theatershows. Normans muzikale reis bracht hem naar Ierland, waar hij werkte in productontwikkeling voor EMU. Geïnspireerd door Ierse traditionele muziek verwerkte hij Surinaamse culturele elementen in zijn composities. In 2008 was hij de muzikale leider van het IKO Crossover concert, met bekende Surinaamse en Nederlandse artiesten.

 

In 2012 bracht Norman zijn debuutalbum Eygi Sani uit, een verzameling moderne popsongs die verschillende etnische muziekstijlen vermengen. Met dit album vervulde hij zijn droom om muziek te maken die de kracht en schoonheid van de Surinaamse muziek laat horen, begeleid door de poëtische Sranan-taal. Inmiddels woont Norman al 11 jaar in Mallorca waar hij medeoprichter en muziekleraar is van The Orange Tree waar hij zich met de performing arts bezighoudt. Vanuit zijn studio daar componeert hij nu de muziek voor Boni - de musical.

Bekijk hier de speellijst

Creatives